1.10.08

El GEPEC proposa acords pel territori als propietaris tarragonins

Un públic reduit però molt interessat (8 persones) ha assistit aquest dimarts al vespre a la presentació de la proposta de custòdia del territori que fa GEPEC-Ecologistes de Catalunya als propietaris de les comarques de Tarragona. Senzillesa, claredat i honestetat en les propostes són tres adjectius perfectes per la presentació d'en Ramon Ferré. El plantejament ha estat clar i directe, tot un exemple per a d'altres entitats de custòdia que portin a terme presentacions adreçades a propietaris.

El GEPEC, associació creada el 1985, inclou explícitament als seus estatuts la voluntat de facilitar la gestió de finques amb finalitats de conservació. Per això ofereix dos passos a propietars de finques amb valors naturals i paisatgístics a conservar. Els Acords pel Territori (AxT) són una declaració d'intencions conjunta dels propietaris i del GEPEC per començar a treballar en la custòdia d'un indret d'interès. Si s'aconsegueix finançament específic i capacitat professional per al programa en conjunt el GEPEC espera començar a crear Reserves Naturals Voluntàries (RNV), en les quals els propietaris rebran més suport i actuacions a les seves finques. Tant a les reserves com als AxT el GEPEC ofereix la possibilitat que hi hagi activitats de voluntariat a les finques, per restaurar, conservar o millorar el seu patrimoni. Durant aques semestre hi ha previstes 3 activitats de voluntariat a les finques de custòdia del GEPEC. Actualment hi ha 2 finques amb AxT i 5 més que hi podrien entrar en els propers mesos. Totes elles podran esdevenir RNV posteriorment.

Després de la presentació hi ha hagut vàries preguntes, i propietaris que s'han interessat. Una bona vetllada doncs per a seguir sembrant propostes de custòdia a les comarques de Tarragona.

Jordi Pietx, xct*

1 comentari:

Xavi Basora ha dit...

Felicitats al GEPEC per aquesta iniciativa! Esperem que ben aviat els acords i les reserves voluntàries comencin a estendre's per les comarques tarragonines.