10.10.08

Sortida guiada al Parc Agrari de Sabadell

En el marc de la Tercera Setmana de la Custòdia del Territori, el passat dissabte l’Ajuntament de Sabadell va organitzar una excursió guiada pel Parc Agrari de Sabadell.

L’acte va transcórrer amb tota la normalitat i va comptar amb una assistència d’una vintena de persones. Els participants van tenir l’oportunitat de conèixer de primera mà aquest espai i les actuacions que en ell es desenvolupen.

Seguint les indicacions i explicacions d’en Miquel Baldi i de la Núria Centelles el recorregut es va iniciar amb la visita del camp d’assaig de tomaqueres, en el que es varen poder veure les diferents varietats de tomàquets i on es va explicar el sistema de producció integrada.

També es va poder gaudir dels camps d’assaig de la mongeta de ganxet, tant valorada per la gent de la comarca i d’arreu de Catalunya.

A continuació, el grup es va desplaçar fins al bosc del parc agrícola i fins la plantada d’ametllers que es va fer en motiu de la commemoració dels 100 anys de la Unió Excursionista de Sabadell.

Finalment, tot passant pel Torrent de Vallcorba, es va accedir a la zona destinada al cultiu de la vinya, on hi podem trobar fins a 5 varietats diferents. Una curiositat va estar poder apreciar la utilitat de la bassa ubicada dins del Parc (la seva xarxa de distribució en aquests moments està en obres), construïda amb la finalitat última del manteniment de tot el seu territori, a més de donar cobertura a la prevenció d’incendis.

Gràcies a tots per participar-hi, i moltes felicitats a l'Ajuntament de Sabadell per donar un gran exemple de gestió concertada amb els principals actors del territori: els pagesos, cooperatives, artesans agroalimentaris i educadors ambientals.

Per molts acords de custòdia a tots!

Marta Capdevila, xct*

1 comentari:

Anònim ha dit...

L'Ester Casanovas és una noia de Sabadell que va assistir a la visita del parc agrari de Sabadell i en va fer aquest vídeo que ha penjat al seu bloc a través del Youtube.
aquí teniu l'enllaç del bloc > http://picaronabloc.blogspot.com/2008/10/visita-al-parc-agrari-de-sabadell.html
i aquí el de Youtube > http://www.youtube.com/watch?v=EGKceXW1Ii8&NR=1