6.10.08

DIÀLEGS: La PAC i les perspectives de futur


El passat dimecres, 1 d'octubre, es va realitzar a la seu del GOB Menorca, al molí del Rei, una conferència sobre la Política Agrària Comunitària i les perspectives de futur. Aquest acte va comptar amb la col·laboració del Consell Insular de Menorca.

Georgina Álvarez Jiménez, actual cap del Servei d'Anàlisi Territorial del Ministeri de Medi Ambient i Medi Rural i Marí, va realitzar la conferència davant un públic bastant nombrós (36 assistents) i molt entregat. Un gran nombre de pagesos i/o propietaris de llocs assistiren a l'acte , entre d'altres.

L'acte va ser presentat per la consellera d'Economia, Medi Ambient i Agricultura de Menorca, la sra. Antònia Allès i pel president insular del GOB Menorca, Josep M. Foguet.

La conferència va començar amb una introducció de la Política Agrària Comunitària (PAC), amb una cronologia dels diferents moments més significatius, pel que fa a la introducció dels aspectes ambientals dins aquesta política. Llavors l'explicació es va centrar més en el Programa de Desenvolupament Rural 2007-2013 de les Illes Balears, fent especial esment a les mesures agroambientals que apareixen.
Una vegada finalitzada la xerrada es va obrir el debat, que va demostrar que hi ha una gran inquietud envers la PAC i les normatives que se'n deriven.

Núria Llabrés, GOB Menorca.