14.10.08

Trobada de voluntariat de Projecte Rius a Manlleu

Prop de 150 voluntaris van apropar-se el dissabte 4 d’octubre a Manlleu per gaudir de l’ambient festiu i familiar que, entre tots, vam construir al voltat de la Trobada de Voluntariat de l’Associació Hàbitats.

La benvinguda del President de la nostra entitat, així com els parlaments dels representats de l’Ajuntament de Manlleu i el Museu Industrial del Ter marcaren l’inici de la jornada, precedint el posterior esmorzar on cadascú, entre mos i mos, decidí a quin taller o activitat matinal apuntar-se.



Així, mentre alguns s’aproparen a la platja del Dolcet a conèixer de primera mà les actuacions de custòdia fluvial que s’hi duen a terme, altres van deixar-se guiar per l’esperit del Ter, un fantasma que explicava les vicissituds d’una treballadora de l’antiga fàbrica de fils can Sanglans (seu del Museu Industrial del Ter).





Mentre a la planta baixa l’esperit del Ter narrava les seves tasques i les del seu marit (en Sidro), voluntaris meravellats s’aglutinaven a la sala de lupes observant els macroinvertebrats com mai els havien vist i aprenent, de retruc, algunes cosetes sobre el seu paper dins el complex entramat de l’ecosistema fluvial.

A la Sala d’Actes també tingué lloc un passi d’audiovisuals vinculats al Projecte Boscos de Muntanya, on els seus integrats i simpatitzants recordaren els moments viscuts a les forestes de Montenartró i Roní.

La Trobada d'enguany s'emmarcava en la 3a setmana i+ de la Custòdia del Territori, organitzada per la Xarxa de Custòdia del Territori, en col·laboració amb diverses entitats. A més, també confluíem amb el dia mundial dels ocells i, per tal de juntar esforços, els companys del GNO van organitzar una sortida ornitològica on participaren uns 30 voluntaris del Projecte Rius i el Projecte Boscos.


A l’embarcador del Ter, mentrestant, en Joan Clota escalfava motors per l’actuació mediambiental on, grans i petits, vam gaudir de les divertides històries d’un personatge enamorat de la Terra que va transformar l’auditori en un riu mentre el dinar anava prenent forma i l’olor de la fideuà aglutinava la gent al voltant de les taules.

El dinar de germanor va es devenir el moment per relaxar-nos, comentar la jornada i compartir experiències pròpies o conegudes.

El lliurament de premis i la música balcànica precediren les encaixades de mà i els adéus que tancaren la Trobada, amb la promesa de tornar a trobar-nos més endavant, un altre any, al voltant d’un riu.

David Campos, responsable de grups de Projecte Rius.


pd > podeu trobar la crònica de la celebració del dia mundial dels ocells organitzada pel GNO a
http://www.ocells08.blogspot.com/