3.10.08

400 auvelles, 400 meravelles, a la Vall d'Àssua


El passat diumenge 28 de setembre ens vam reunir al poble de Llessui per donar a conèixer el què significa ser pastor a muntanya en l’actualitat. L’objectiu de la ruta era conèixer diferents explotacions ramaderes de la Vall d’Àssua tot parlant amb els caps de l’explotació que ens explicaven les problemàtiques principals que els preocupen: la falta de relleu generacional, el preu a la baixa de la carn de corder, l’envelliment de les persones que hi ha al darrera d’aquesta professió i la poca professionalització i cooperació que hi ha en aquest sentit.

Es va visitar Casa Roi de Llessui, Casa Madó d’Escàs i Casa Morera de Surp. Es van visitar 3 explotacions de Llessui, Escàs i Surp i es va acabar la ruta amb la visita a la Formatgeria “Casa Mateu” de Surp portada per Clara Ferrando i Dimas Corbera.

Vanesa Freixa, Rurbans