5.10.08

Descoberta de Martinet, un espai fluvial en procés d'adopció

Trobar un públic interessat en allò que fas és el que espera qualsevol associació que decideix fer un acte per mostrar i donar a conèixer el projecte que està duent a terme. I això és el que va succeir el passat diumenge 28, durant la visita de descoberta de la riera de Martinet, al municipi d'Aiguafreda, que va comptar amb la participació de més de 50 assistents ben predisposats a conèixer la riera i a saber el que l’associació Martinet, grup de defensa fluvial, amb el suport de l’Associació Hàbitats-Projecte Rius, està fent per mantenir els seus valors.

Davant l’èxit de participació es van fer dos grups per realitzar el recorregut de descoberta d’aquest espai fluvial que està en procés d’adopció i que aviat comptarà amb un acord de custòdia entre el propietari de la finca (Salgot) i l’associació amb l’objectiu de fer-hi actuacions de manteniment i millora, estudis de flora i fauna, i campanyes de difusió ciutadana per promoure la participació de la població en el projecte.

Els participants van poder gaudir de les explicacions de l’Andrea, l’Albert i en Salvador que com a bons coneixedors de Martinet ens van explicar la flora i la fauna, el modest patrimoni històric i cultural que hi alberga, i mil i una curiositats sobre la gran diversitat de vida que podem trobar en el riu, en el bosc de ribera que el protegeix i en els seus hàbitats adjacents.

Finalment uns quants participants (i sobretot els més petits!) es van animar a ajudar al grup de Martinet a fer la inspecció de tardor que de manera periòdica realitza per conèixer l’estat ecològic de la riera i els resultats van ser ben positius: la riera de Martinet es troba en un estat òptim!

Moltes gràcies a tots i totes per participar-hi!

Sandra Carrera, xct* i Martinet, Grup de defensa fluvial

1 comentari:

Unknown ha dit...

Com ja us avança la Sandra, el passat diumenge, 52 persones varen participar a la sortida que organitzava ‘Martinet, Grup de Defensa Fluvial amb el Suport de Projecte Rius. Va estar tot un èxit!

Petits i grans varem poder gaudir d’un agradable recorregut per la Riera de Martinet. Abans d’iniciar el recorregut es va fer una breu presentació de l’entitat, a més de explicar la vinculació amb la XCT i el suport de Projecte Rius.

Després de visitar una antiga resclosa que encara es conserva en el seu tram, varem descobrir la vegetació de ribera que envolta la riera de Martinet, i varem poder participar en la Inspecció de la mateixa (prendre la temperatura de l’aigua, comprovar el ph neutre, els seus nitrats i nitrits i la tipologia de invertebrats), en definitiva, conèixer l’estat de salut de la riera i aprendre a valorar la importància de l’aigua en el cicle de la vida.

Des d’aquí agraïments a en Salvador, l’Albert i l’Andrea que varen mantenir en tot moment l’atenció del grup. També a la resta del Grup. Podem dir que gràcies a gent com ells, el valor de la natura i el seu respecte arriba a menuts i a no tant menuts. Ah! I per cert, la nostra riera de Martinet està molt bé de salut! Esperem poder seguir vetllant per tal de que el seu estat no empitjori, sinó millori.

A tots els que creieu o heu participat d’iniciatives com la de Martinet, us desitjo més que mai: bons acords de custòdia!

Marta Capdevila, xct* i Martinet, Grup de Defensa Fluvial.