15.10.08

Imatges de la finca el Racó del Pi

Després de veure la crònica enviada per l’equip coordinador de l’Ecomuseu Vernissa Viu, m’he permès el luxe d’il·lustrar-la amb imatges.

La primera imatge és la visualització del suculent esmorzar del que vam gaudir just a l’arribada a la finca el Racó del Pi gestionada per Nerolí i amb acord de custòdia a tres bandes (propietària + Ecomuseu Vernissa Viu com a “finançador” i coordinador). Aquest esmorzar el vam fer a la part baixa de la finca, just davant de la casa, on hi ha tarongers i dues classes de mandariners que no sabria nombrar, abandonats i que estan pendents d’arranjar-ne el terreny per poder plantar-los de nou. La imatge de sota és la vista a la finca des de la seva part més alta, des dels bancals superiors on hi ha d’anar la producció de secà i que el grup de voluntaris va començar a netejar i arreglar tot respectant l’orografia original (la imatge està tirada des del mateix bancal que la vertical de la dreta). A la fotografia superior que hi ha a la part dreta veiem el camí que va de la casa a tots els bancals de diferents nivells que hi ha a les dues bandes amb dos integrants de l’associació Nerolí a primera fila observant la plantació. I finalment, la imatge vertical de l’esquerra, mostra un bancal ja arreglat de la part baixa, que serà de regadiu.

A la Vall de Vernissa s’està fent feina però, a part, la il·lusió que hi posen (i que és molt palpable) fa que generin moltes idees noves i funcionals... començant per crear un museu a l’aire lliure, continuant per l’acurada administració de les subvencions i acabant la coordinació del voluntariat.

Gràcies per l’acollida, endavant amb la custòdia, bones collites... i que nosaltres puguem tastar-les!

Núria Vila, xct*



1 comentari:

Anònim ha dit...

Vostè ha fet alguns bons punts d'allà. Vaig fer una recerca sobre el tema i va trobar la majoria de gent estarà d'acord.