22.10.08

Visita guiada del Consorci de les Gavarres a Can Vilallonga de Cassà de la Selva


Divendres 26 de setembre, en el marc de la 3a Setmana de Custòdia del Territori, el Consorci de les Gavarres va organitzar una visita guiada a la Finca de Can Vilallonga, de Cassà de la Selva.

Can Vilallonga és una finca pública, propietat de l’INCASOL, cedida al Consorci de les Gavarres, que és qui en té l’úsdefruit. La desena de participants en l’acte, guiats per Oriol Granyer, tècnic del Consorci de les Gavarres, van tenir l’oportunitat de descobrir els valor patrimonials, naturals i silvícoles d’aquesta finca, que té una extensió d’unes 240 Ha de les quals 14 Ha son prats i conreus i la resta pinedes i suredes.

En el transcurs de la visita es van poder veure i discutir les tasques de gestió que s’hi duen a terme: la regeneració de les suredes, les aclarides de les pinedes, les activitats de recerca i educació ambiental i el potencial del mas com a futur equipament d’ús públic per a una entitat com el Consorci de les Gavarres. La visita es va cloure amb una demostració de pela del suro, a càrrec de Jaume Abel, guarda i treballador forestal de la finca, que va demostrar com aquesta activitat tradicional i d’interès etnològic encara és ben viva a les Gavarres i a Can Vilallonga.


Oriol Granyer, Consorci de la Gavarres.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Zakaj pa ne:)