6.10.08

La 3a Setmana i+ de la Custòdia del Territori arriba al seu final

Ahir, i després d’un segon cap de setmana intens i ple d’activitats, la 3a Setmana i+ de la Custòdia va arribar al seu final amb molt bon gust de boca!

Els dos últims dies de la 3a Setmana han concentrat pràcticament la meitat del total d’actes. Amb quasi 30 activitats el dissabte i més de 15 durant el diumenge, tots aquells que s’han decidit a acompanyar-nos han pogut triar entre una gran diversitat de propostes: xerrades, tallers, visites guiades, excursions, debats, exposicions, ...

Diverses entitats han celebrat el dia mundial dels ocells, ha tingut lloc la trobada anual de Projecte Rius a Manlleu, els veïns d’Avinença, al País Valencià, han visitat 10 espais en custòdia de manera simultània durant el dissabte, el Grup de Recerca d’Aladrell va organitzar amb gran èxit de participació les jornades de divulgació del patrimoni natural, cultural i històric de la Serra de Bellmunt i Almenara. I molts més actes que durant els propers dies podreu consultar en aquest bloc!

Si bé, encara és aviat per donar resultats quantitatius de la participació ciutadana a la 3a Setmana i+, recordant que han estat més de 100 actes arreu del territori de parla catalana organitzats per més de 50 entitats és suficient per veure les dimensions que la setmana de la custòdia va prenent.

Apropar la ciutadania a la custòdia del territori com a filosofia de conservació ja consolidada a casa nostra és l’objectiu de la setmana de la custòdia, i entre totes i tots hem aconseguit assolir-lo de llarg!

I carai! Això vol dir que cada cop som més els que coneixem, creiem i practiquem la custòdia!!

I mostra d'això és que ahir, el mateix dia que finalitzava la 3a Setmana, s’iniciava a Barcelona el Congrés Mundial de Conservació de la Natura, organitzat per l’UICN , i la custòdia del territori hi és present amb diversos actes. A més, el dijous tindrà lloc un moment clau per la custòdia: el Conseller de Medi Ambient i la presidenta de la xct signaran el Conveni per a la creació de la comissió per el desenvolupament de la custòdia del territori a Catalunya. La custòdia camina, i ho fa amb pas ferm!

Però tornem a la Setmana. La 3a Setmana finalitza, i els acabaments sempre impliquen un sentiment estrany. Deixes enrere una il·lusió, una feina en equip, moments de nervis (no ens enganyarem!), moments de goix (que fan oblidar els de nervis!), i quan a més el resultat és tan lluït i d’èxit com en aquest cas, un sentiment de plenitud i d’agraïment cap a tothom que ho ha fet possible!!

I aquest bloc és una petita contribució a aquest sentiment d’agraïment. Poder compartir en un mateix espai les experiències viscudes durant aquests deu dies és la millor manera de potenciar aquest sentiment. No creieu?

I encara hi sou a temps! Esperem les vostres contribucions, cròniques o allò que tingueu ganes de dir i compartir amb tota la gent que tenim cura de la nostra terra i la seva biodiversitat.

Us hi esperem! I no deixeu de viure la terra!!