3.10.08

Jornada de voluntariat agrari a Turmadèn d'es Capità


El passat diumenge, 28 de setembre, es va realitzar una nova jornada de voluntariat agrari, aquest cop a la finca Turmadèn d'es Capità. Aquesta activitat s'organitza dins el marc de l'Acord de Pràctiques Agràries Sostenibles que la finca té signat amb el GOB Menorca. Amb aquestes jornades pretenem ajudar, en la mesura que sigui possible, a aquestes finques que agafen un compromís amb el medi ambient.

Ens trobàrem a les 8'30h del matí una quinzena de voluntaris i partírem cap a la finca, situada al municipi d'Alaior. En arribar, vàrem fer una introducció de l'activitat emmarcada en la 3a Setmana de la Custòdia del Territori i es va explicar la tasca que havíem de realitzar durant el matí. Aquesta consistia en netejar els voltants d'un aljub, concretament tota la zona de penya que recull l'aigua de pluja, ara taponada per la vegetació. Aquest aljub actualment està en desús, però amb la neteja es destaparan les entrades d'aigua, i després el pagès s'ha compromès a recuperar-lo.

Turmadèn d'es Capità dur a terme una gestió de l'aigua molt acurada. La finca compte amb un aljub rehabilitat que recull l'aigua de pluja, amb la qual s'abasteixen les cases del lloc durant tot l'any. Aquest nou aljub que recuperarà la finca permetrà, ja que està enmig d'una paret seca, tenir abeuradors que donaran cobertura a dues zones diferenciades de la finca.

A mig matí, un bon berenar no va faltar, i ens va donar forces per acabar la jornada. Devers les 13'30h es va donar per finalitzada l'activitat, la zona que ens havíem proposat netejar estava destapada de vegetació i esperant les noves plogudes.

Una bona feina voluntaris i mil gràcies!

Núria Llabrés, GOB Menorca.