30.9.08

Els valors espirituals de la custòdia del territori

Estem a l'equador de la 3a Setmana i+ de la Custòdia! Avui es compleix el 5è dia d'aquesta edició que amb èxit i una alta participació acumula ja més de 40 actes de la mà d'experts, simpatitzants i enamorats de la custòdia.

Soc al tren en direcció Barcelona i observo un cop més el paisatge de camps de La Plana que comencen a sentir l'efecte de la tardor en el seu to grogenc, i al fons, un Montseny encara ben verd amb uns quants núvols suaus acariciant el Matagalls.

Respiro fons i intento sentir en la distància la serenitat i joia que emana d'aquest territori. Penso en tota la gent que està participant des de divendres d'aquest esdeveniment, la Setmana de la Custòdia, la nostra setmana!

I amb els que fins ara us heu animat a escriure a aquest bloc per explicar-nos les vostres experiències. I d'aquells que no ho heu deixat per escrit... avui ens han trucat a l'oficina per felicitar-nos per un dels actes que es van fer ahir i que han catalogat d'extraordinari i meravellós! Quin millor regal que aquest a la feina feta durant tot l'any perquè la Setmana fos el que és!

Torno a respirar profundament... i visc el privilegi de sentir-me part d'aquesta terra, i de poder-la vetllar.

I més enllà dels valors que ja tots tenim clars que ens ofereix el territori (valors naturals, culturals o paisatgístics) penso en els valors de pertànyer, de sentir-nos en pau amb la terra que habitem, de poder saborejar, tocar, olorar, i percebre intensament amb tots els sentits la mare natura... això que sento, en podriem dir els valors espirituals de la custòdia del territori? Se'n parla ben poc i avui els sento a flor de pell!

No deixeu de gaudir de la 3a Setmana i sobretot no us oblideu de viure la terra!

Sandra Carrera, xct*