30.9.08

Passejada fotogràfica per l’Alta Garrotxa, a Tortellà


Dissabte 27 de setembre es va celebrar una passejada fotogràfica per l’Alta Garrotxa, concretament a l’entorn de Tortellà des de 2/4 d’11 del matí fins a les 12 del migdia, organitzada per la Sara Sánchez i l’Inès Carrillo del Consorci de l’Alta Garrotxa, totes dues presents a l’activitat. La passejada està emmarcada dins la 3a Setmana i+ de la Custòdia del Territori i va precedir el lliurement de premis del V Concurs de Fotografia de l’Alta Garrotxa i la 2a Acordionada de Tortellà.

Àlvar Farré, un fotògraf professional de la comarca, va dirigir la passejada, acompanyat per una vintena de fotògrafs aficionats. Durant el recorregut ens va explicar i vam aplicar algunes tècniques per obtenir bones fotografies de paisatge, natura i d’elements singulars.

Ens van ensenyar a immortalitzar instants com el vol d’una papallona; i paisatges i patrimoni cultural com bales de palla, cases de pagès i faroles amb la llum adient. Una activitat molt recomanable per aficionats a la fotografia i simpatitzants de la custòdia ja que ens van donar trucs per captar els millors racons en custòdia.

A les 12 vam assistir al lliurement de premis del concurs i a la inauguració de l’exposició de les fotografies presentades a aquest concurs que s’exposaran fins el desembre amb horari de 2/4 de 10 del matí fins a 2/4 de 9 del vespre al Casino de Tortellà. L’acte fou presidit per l’alcalde del municipi, el Sr. Joaquim Manté i pel president del Consorci de l’Alta Garrotxa, el Sr. Miquel Palomeras, qui va destacar el fet que en l’edició d’enguany s’havia assolit el màxim de participació, amb un total de 78 originals presentats. L’acte va comptar amb uns 80 assistents.

Inès Carrillo, directora tècnica del Consorci de l’Alta Garrotxa, fa formar part del jurat que va decidir que els títols guanyadors fossin Finestra a Talaixà, Cingle de les Gralles, Sec, Sant Aniol d’Aguja, Llera, Sant Feliu de Riu i Terra Aspra.

Més d’un “passejador fotogràfic” va demanar on seria la segona edició de la passejada i des de la xct també comptem poder repetir en la següent edició!

Núria Vila i Cabanas, xct*