28.9.08

Voluntaris de custòdia a la Fonollera i la Gola del Ter (Baix Empordà)



Aquest matí 20 voluntaris hem estat col·locant 100 metres de tanques que canya que ajudaran a fixar les dunes de la platja de Torroella de Montgrí, a la Fonollera i al costat de la Gola del Ter. També hem sembrat llavors de lliri de mar a tocar la tanca, un experiment que caldrà veure si té èxit. Per acabar hem netejat la brossa a les dunes.

Ens hi ha convidat l'associació NEREO, amb seu a Begur, que manté un acord de custòdia amb el propietari de les closes de la Fonollera, un interessant hàbitat de reraduna. Però avui hem estat a les dunes, on NEREO actúa dins el domini públic de la platja, amb tots els permisos corresponents, que no són pas pocs.

Has fet mai de voluntari en un indret en custòdia? Si no ho has fet t'ho recomano, crec que és una de les millors maneres d'atansar-se a la custòdia del territori. Ajudes, aprens, t'ho passes bé i te'n vas amb la sensació d'haver fet quelcom realment útil. A més, el fet de reunir-te tot de gent per fer una contribució per la natura et fa sentir que som molts els qui creiem que la natura mereix un respecte i una cura. I hem fet molta feina! 5 metres de duna recuperada per cada participant!

Vaja, que la propera oportunitat de voluntariat per la custòdia no us la podeu perdre. Us ho recomano!

Jordi Pietx, xct*


1 comentari:

Anònim ha dit...

Ei, moltes gràcies Jordi per venir a ajudar-nos i per la crònica tant detallada!! I gràcies també a tots els que vareu venir!!

Com a organitzador de l'acte, dir-vos que va ser molt gratificant veure tanta gent treballant alhora amb tantes ganes i sobretot amb els resultats tant espectaculars que es varen obtenir en un sol matí!!

Aquesta jornada va permetre fer una feina valorada en quasi 2.000 euros!!

Gràcies a tots de nou!! De cor!

Guillem