27.9.08

Un pont de custòdia entre Manresa i València, passant pel Pirineu


Fa escasses hores que l'ambientòleg Xavier Sabaté (X3 Estudis Ambientals) i la periodista Maria Josep Picó han conduit la videoconferència entre el teatre Kursaal de Manresa i l'Institut del Territori a València amb la qual s'ha inaugurat formalment la 3a setmana. Així ha començat un acte càlid i intens, en el qual han participat els presidents d'Avinença, Josep Nebot, i de la xct, Cristina Sánchez (SEO/BirdLife), la directora general del medi natural, Núria Bonaventura, i la regidora de medi ambient de Manresa, Alba Alsina. La Núria Vila, coordinadora de la 3a setmana, ha presentat els 97 actes previstos i la seva lectura de les 50 entitats i institucions que organitzen actes arreu del país ens ha fet prendre consciència de la dimensió de tot plegat.

El Pont d'Arcalís ha presentat les lletres i les músiques del Pirineu i de més enllà, amb cançons originàries d'alguns dels indrets on tindrà lloc la setmana o on la custòdia també es present: Mequinensa, la Granja d'Escarp, Sapeira, Barruera o Llessuí, per citar-ne alguns.

La Sandra Carrera ha lliurat una moixera de guilla (Sorbus aucuparia) a l'Artur, cantant i ànima del grup, fent honor a la tradició que ja ve del 2004, quan Roger Mas es va endur cap a Solsona un boix, que avui encara custodia. Ens han assegurat que aquest dissabte 27 de setembre la moixera es plantaria en una borda de la vall del Cadí, on en tindran cura els músics del grup.