29.9.08

Observant aranyes en una finca amb acord de custòdia.


Dissabte dia 27, guiats per l'Albert, un expert en el món de les aranyes, i pel Grup de Naturalistes d'Osona, vàrem poder veure unes 12 famílies diferents d'aranyes i 25 espècies, tot passejant per la finca del Castell de Vilagelans, a Gurb.

El dia ens va acompanyar i el grup de 35 persones, de totes les edats i procedències (dos integrants vinguts de Cambridge i Brighton), vàrem gaudir durant les 4h que va durar la recerca i posterior identificació de les espècies capturades (i tornades a deixar en el seu hàbitat).

Vull destacar l'important col·laboració de la mainada, que amb els tubs amb filtre al capdavall no van parar de xuclar i caçar des de l'aranya "tigre" (la mes vistosa) fins a els múltiples "araneids" que tots vam acabar coneixent.

Ens van sorprendre, també, els caus amb tapa d'alguna espècie i les múltiples històries que ens va explicar l'Albert sobre aquests món tant fascinant i desconegut per molts de nosaltres.

Resumint, una sortida dins al 3a Setmana i+ de la custòdia del territori molt enriquidora, distreta i aconsellable per viure la terra, i de pas descobrir-la!

Montse Camps i Mas, xct*